Cnc Torna Freze

C ekseni iş parçasına 0°- 30° – 45°- 60° – 90°’ lik konumlarda olabilir. Çalışma prensibi dik başlıklı freze tezgâhı gibidir. C ekseninde kullanılan kesiciler freze tezgâhında olduğu gibi kendi ekseni etrafında dönmektedir. İş parçası bu durumda istenilen açıda sabitlenir. Kesici belli devir ve ilerleme ile istenilen açı da parçayı işler. Başka bir tezgâha ihtiyaç duymadan, sadece torna tezgâhında freze ve işleme merkezi tezgâhlarına ait İşlemler tamamlanabilir. Hem zaman hem de işçilikten tasarruf edilerek parçanın imalâtı yapılmış olur.

Torna CNC freze göre biraz farklı bir işlemdir. CNC Torna bilgisayar kontrollü makineler dayanır, ancak oluşturur farklı bir son ürünü. İşlem kullanır bir tek-noktaya kesme aracı paralel olarak kesilecektir malzeme eklenir. Malzeme (metal, plastik, vb) değişen hızlarda döndürülmüş ve kesici alet tam derinlikleri ve çapları silindirik kesim üretmek için hareket 2 eksen erişir.

ESPRIT C Eksen Index Torna ile Standart 2 eksen operasyonları X -Z döner işmili eksenine (C eksen) uygulanabilir ve pozisyonlayarak işlem yapılabilir.

ESPRIT sarmal frezeleme operasyonları, katı modellerin 3D özelliklerinden veya düz 2D özelliklerden C eksen torna tezgahları için gerçekleştirilebilir.

Esprit Y Eksen Index Torna ile hem 2 ve C eksen tornalama operasyonları hem de 2,5 eksen frezeleme komutları kullanılabilir. Böylece Y eksenli bir tezgah tam kapsamı ile kullanılabilir.

Esprit B Eksen Index, B eksen Millturn özellikli tezgahların çalıştırılmasında aktif olarak ihtiyaç duyulan bir üründür. Millturn makinalar, tornalama, frezeleme ve delik delme kapasitesine sahiptir. Ayrıca, tek bağlamada parçanın ön ve arkası dahil olmak üzere; 2 eksenden 5 eksen frezelemeye ve 2 eksenden B eksene kadar tornalama operasyonu yapmaya imkan sağlar.

ESPRIT 3 Eksen Millturn ile 3 eksen frezeleme komutlarının tamamı Millturn tezgah kinematiğine uygun şekilde kullanılabilir. 3 eksen frezeleme stratejileri içindeki tüm yöntemler geçerlidir.

Esprit 5 Eksen Millturn ile 5 eksende yüksek hızda takım oluşturma ve B eksenli Millturn Tezgahlarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlar.
Esprit, uluslararası tezgah üreticileri ile yaptığı anlaşmalar sayesinde Millturn tezgahların gerçek boyutlu çizimlerine sahiptir. Bu çizimlere dayanarak kinematik simulasyon ve kontrol ünitesi bilgilerine dayanarak da postlar oluşturulur. Ardından postlar tezgah üreticileri ile test edilerek sertifikalandırılır. Bu işbirliği ve sertifikasyon sayesinde, kompleks 5 Eksen Millturn makineler EspritCAM ile çok kısa zamanda devreye alınabilir.

Cnc

Belirtildiği gibi CNC Torna malzemenin daha büyük parçalar oluşturulur yuvarlak veya borulu şekillerle nesneleri oluşturmak için kullanılır. Tahrik mili CNC Torna kullanılarak oluşturulan bir nesne basit bir örneğidir. Borulama ve özel kuplajları sıhhi tesisat veya diğer uygulamalar için-var olmak mahluk tarafından Torna CNC kullanarak sağlam malzeme delik delme.

CNC torna makinaları silindirik iş parçalarının işlenmesi için tasarlanmış torna tezgahlarının en gelişmiş ve en hassas halidir.